![]() ![]() |
![]() |
NÁVRAT DO PŘEDVOLEBNÍHO POVÍDÁNÍ
|
SLEDOVÁNÍ PŘEDVOLEBNÍCH AKTIVIT PRO KOMUNÁLNÍ VOLBY POTENCIONÁLNÍCH SUBJEKTŮ
V NOVÉM MĚSTĚ NAD METUJÍ V ROCE 2022 Nový kandidátní subjekt "Za Nové Město" (ZNM) Zveřejněno 11.08.2022 |
KANDIDÁTKA č. 2 JANA BERKOVCOVÁ POŽÁDALA ZA USKUPENÍ "ZA NOVÉ MĚSTO" O PODPORU
VE VOLBÁCH V NAŚEM MĚSTĚ Vloženo 15.09.2022 ![]() |
Citace -zdroj Facebook:
V politice je pro ženy těžké se prosadit. Já jsem moc ráda, že díky Vaší důvěře se mi to podařilo a dnes mohu hájit zájmy našeho krásného Nového Města nejenom v našem kraji coby krajská zastupitelka, ale také v Praze jako poslankyně. Jako matka, babička, manželka a také bývalá učitelka moc dobře vím, jaké problémy nás všechny trápí. Ať už mluvíme o nedostupném bydlení, vysokých cenách energií nebo o drahých potravinách. Zkrátka žijeme ve složité době. Přesto však tvrdím, že ani ve světle současných problémů nesmíme rezignovat na rozvoj našeho města. Pokud chceme, aby zde mladí lidé zůstali a zakládali zde své rodiny, musíme ve všem přidat. Zkrátka pojďme společně táhnout za jeden provaz a udělejme z Nového Města nad Metují lepší místo pro život. Už 23. a 24. září se konají volby, ve kterých rozhodnete o osudu našeho města na další čtyři roky. Já osobně kandiduji za nezávislé sdružení "Za Nové Město" s číslem 3. Na kandidátce mě najdete jako "dvojku" za Janem Čopíkem. Prosím, přijďte k volbám a podpořte nás Konec citace. Komentář Novoměstského kurýra: Především je třeba říci, že si naše město musí vážit toho, že paní Jana Berkovcová souhlasila s kandidaturou na kandidátce jednoho z kandidátních uskupení v našem městě. Přímé propojení na Kraj a dokonce i Poslaneckou sněmovnu může být jistě výhodou. Paní Jana Berkovcová by byla jako zastupitelka v našem městě nepochybně vítanou osobností na politickém nebi Nového Města nad Metují. Jistě by si v té množině zastupitelů, která po volbách vznikne, zasloužila významnou funkci. Nezapomeňme na to, až půjdeme volit. Jindřich Buchal. |
NÁCHODSKÉ NOVINY ZVEŘEJNILY ANKETU S NÁZORY KANDIDUJÍCÍCH SUBJEKTŮ
V NOVÉM MĚSTĚ NAD METUJÍ NA VÝSTAVBU KOUPALIŠTĚ Vloženo 10.09.2022 Přidávám zde výsledky té ankety. Je to zajímavé zejména připomeneme-li, že koupaliště je jedno z nejsilnějších přání občanů NMNM, které potvrdily minulé průzkumy v našem městě. A přání občanů je přesně to, co by každé vedení města mělo brát opravdu vážně. A jakékoli "výmluvy" jsou vůči občanům naprosto nevhodné. Je třeba najít cestu, jak to splnit. Zkušenosti z řady měst ukazují, že tam to umějí. Převzato z Náchodských novin. ![]() ![]() |
Jindřich Buchal. |
"ZA NOVÉ MĚSTO" ZVEŘEJNILO SVŮJ PROGRAM A KANDIDÁTKU
Vloženo 01.09.2022 ![]() ![]() |
Komentář Novoměstského kurýra:
V současném Zastupitelstvu se aktivně v opozici projevovali pan Čopík a paní Kulhavá. Ale jistě i paní poslankyně Berkovcová by byla v Zastupitelstvu vítaným členem. Tím se samozřejmě nechci dotknout všech ostatních kandidátů. Pokud jde o program, je škoda, že si nevzali za základ "Strategický plán rozvoje NMNM 2021", kde je celkem 38 Projektových listů s vazbou na rozvoj města s konkrétními a podrobnými formulacemi. Určitě řada jejich programových cílů se dá do těch ve Strategickém plánu přiřadit. Ovšem v praktickém životě řízení města je systémově integrován ten Strategický plán, jeho plnění a pravidelná kontrola plnění bude nezbytná a také docela jednoduchá. A samozřejmě i pravidelné informace pro občany o plnění jsou nezbytné. Takže existence "Volebních programů" a "Strategického plánu" je určitá duplicita, která se dá odstranit přímým propojením. Samozřejmě, po volbách vznikne zřejmě nějaká koalice a její programové prohlášení, kde se tato věc asi dá "ošetřit". Jindřich Buchal. |
Podívejte se na kandidátku nově kandidujícího subjektu "Za Nové Město" (ZNM)
Vloženo 11.08.2022 ![]() Zdroj: volby.cz |
Komentář Novoměstského kurýra:
Takže - co dál? Samozřejmě - budeme čekat na volební programy. Ale také budu ověřovat, kdo z nových kandidátů je členem SOUČASNÉ VLÁDNOUCÍ KOALICE. Ta nese odpovědnost za stagnaci rozvoje města. A ode mě takový "nový" kandidát dostane červenou kartu. Jindřich Buchal. |